pátek 18. ledna 2019

ZcestoValec 2018: ozvěny a fotky

Fotografie: Zcestovalec 2018 by Romanito (FB)
Znělka 2018: zde


SPRIT
Zcestovalci vědí, kam je dovedlo rozhodnutí vydat se na cestu. Dál, než si kdy dokázali přestavit, horizonty se posunuly, nic nelze vrátit, nic nebude jako dřív. Kotvením ve valečském přístavu ale cesta zdaleka nekončí. Proud dobrodružství a cesty před námi i za námi symbolizuje ZCESToVALEC. Koncentrované otevření valečské brány celému světu, kreativitě, inspiraci, lidem s odvahou, radosti, oslavě. Kurážné překračování hranic a rozličné cesty do neznáma budou připomínkou a inspirací cestovní energetické esence. Festival je postavený na dynamickém konsenzu, spontaneitě, respektu, odpovědnosti, inovativnosti, originalitě, popíjení ze zavařovacích sklenic a tvorbě prostoru pro zhmotňování potenciálu v nás. Snaha začlenit začlenitelné do různých fází průběhu počinu. Festival založený z chuti spolupracovat a vytvořit hluboké prožitky v průběhu celé cesty jeho realizace.

>//>!!!>>> P R O G R A M Z C E S T O V A L C E <<<!!!<//<

////////// STŘEDA //////////
> Kinovna ve stanu na zámku od 19:00

////////// PÁTEK //////////
18:18 Zahájení a vernisáž výstavy Zámek je pestrý
(https://www.facebook.com/events/211438156255562/)
> Zcestovalá videa: výběr večerníčků a krátkých filmů

VEČER: JAM SESSION - otevřená hudební instrumentální improvizace

////////// SOBOTA //////////

13:00 - 13:15 Zahájení & znělka

13:15 - 14:15 >>> I'MON da road: Benzínkový život /One girl. One backpack. One dream. One great world/ <<<>>> (imondaroad.com / facebook.com/iMONdaroad) <<<
Mon, obyčejná holka, co nikdy nechtěla žít takový ten obyčejný život. Neměla plán, téměř žádné úspory, ale chtěla vidět svět. Tři roky, dvacetpět tisíc nastopovaných kilometrů a přes tři desítky zemí na to se po osmi letech vrátila do Česka. Přednáška bude zejména o jejích posledních štacích tohohle dobrodružství - Kanadě a Střední Americe. O stopování druhou největší zemí světa, o kempování v divočině, o dobrovolničení a taky o tom, jak Střední Ameriku vlastně skoro vůbec nedala. Žádná procházka růžovou zahradou to totiž nebyla. Občas to bylo až do krve, totálně na kost. Doslova. Přednáška totálně bez cenzury. Uslyšíte to tak, jak to bylo. Tak, jak vám to nepopíšou ani v nejlepších Travel biblích nebo Lonely planetách.

15:00 - 16:00 >>> Matěj Balga: Na kole a v kajaku kolem světa: Aneb tři roky na cestě za láskou a dobrodružstvím <<<>>>(icycleast.cz / facebook.com/icycleast) <<<
Na začátku byla jedna dívka, zlomené srdce, vážná nemoc a kolo z bazaru. Psal se říjen 2014, když Matěj Balga vybral osm set dolarů a vydal se hledat ztracenou lásku a léčit své rány tam, kde ožívají romány Jacka Kerouaca a dny začínají dříve. Hedvábnou stezkou projel Evropou a Asií, pracoval v čínském baru, projel pod polární září Aljašky a Yukonu, stal se bezdomovcem v San Franciscu, vyzval neprostupnou džungli Darién,na nafukovacím člunu přeplul Karibské moře z Panamy do Kolumbie,ztroskotal a přišel o všechno, aby začal zase znovu a proplul Amazonskou džunglí od Pacifiku až k Atlantikua nakonec projel Saharou až zpět k břehům Evropy. To je tříletá filosofická cesta nejen kolem světa, ale především do nitra duše Matěje Balgy za poetikou a smyslem života.

17:00 - 18:00 >>>> Der Šenster Gob: O cestě do Gruzie i jinam a o životě a kultuře na cestách obecně
<<<>>>(dersenstergob.eu) <<<
O tom, jak pár kamarádů postupně zjišťovalo, kde všude a jak dlouho se dá uživit hudbou na ulici, o tom, jak zjistili, že z výletu se dá jet rovnou na další výlet a člověk k tomu potřebuje jenom veliké auto s kamny a bez záchoda, o tom, čeho všeho se lidé bojí, ale ono to není zlé, a čeho všeho se lidé nebojí a ono to je zlé, o tom, koho všeho člověk může potkat, a to celé na příkladu výpravy do Gruzie, leč i s přesahem k jiným cestám a k tématům samoživné kočovné kultury a motorizovaných maringotek obecně.

18:30 - 19:30 >>> Divadlo Arktický Robinson aneb neuvěřitelná putování Jana Eskymo Welzla <<<>>> plus exkurze na zámeckou výstavu (http://www.alfredvedvore.cz/cs/program/arkticky-robinson--wariot-ideal?pid=215&bck=program) <<<
Pojďte se vydat mrazivými pláněmi Sibiře mezi Eskymáky spolu se zlatokopem, dobrodruhem a vypravěčem, který je viděl na vlastní oči. Dobrodružný příběh o cestě za svým snem pro děti i dospělé nás přenese do ledového království vysoko za polárním kruhem, na konec světa, který se nazývá Arktida. V drsné přírodě přežijí jen ti nejodhodlanější a nejšikovnější. Přijďte se podívat, jak bez technických vymožeností dnešní civilizace žili a lovili Eskymáci. A jak jim náčelníka dělal rodák ze Zábřeha.

Hudební donášky na sobotní večer:

Der Šenster Gob (dersenstergob.eu)
... je akustická kapela hrající židovskou, romskou a balkánskou hudbu a cestující při tom po celé Evropě v romantickém zeleném karavanu. Z původního tříčlenného, výhradně (speed) klezmerového mužského tria se postupem času stala kapela čtyřčlenná, nejen klezmerová a také víc zpívající, krásná a místy občas dokonce i smutná.

OMNION: Inspirace prastarou posvátnou hudbou ve spojení s novými možnostmi hudebních technologií (omnion.cz)
Tomáš Reindl je hudební skladatel, multi-instrumentalista a hráč na tabla.Ve své hudbě rád překračuje žánrové bariéry. Do Valče se vrací se svým jednočlenným sebe-smyčkovacím orchestrem. V projektu OMNION využívá realtime looping & processing, tabla, klarinet, beat-box, hlas, alikvótní zpěv, kanjiru, didjeridu, tombón, koncovku či bluesovou harmoniku.

DJ 000333
Míra (Granko)
Vasho

Dětský YurTent
- Wanel Facepainting
- and surprises...

////////// NEDĚLE /////////
> 12:23 Vycházka
> 14:59 Zakončovací kruh festivalu

Pondělí
> Úklid Grande

P R A K T I C K É č i N E P R A K T I C K É I N F O R M A C E

MÍSTO
VALEČ v Čechách. Areál zámku Valeč: hlavní stan / promítací sál / dětský jurtent / Prádelna

UBYTOVÁNÍ
Na různých místech za různých podmínek.. Stanování zdarma a parkování zdarma.

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

PODPORA A SPONZOŘI
Karlovarský kraj, OÚ Valeč, Státní zámek Valeč, Valečská pálenice, Vertikály.cz, Prádelna, Westprint.cz, Jana Pank, Tranquillite, WWOOF & Biostatek,

DOBROVOLNÍCI
Budeme rádi za pár párů pomocných rukou na přípravu, realizaci a sbalení Zcestovalce.

SPOLUJÍZDA - Jedeme na Zcestovalec
https://www.facebook.com/groups/363350340806824/

PSOVÉ
Do promítacího sálu a do zámku psové nemůžou. Ve velkém stanu záleží na jejich chování a počtu... jedná se hlavně o sobotu večer a přes den... Kdyžtak majitele požádáme, aby nechali stan jen pro lidi..

KONTAKTY
Organizuje milá zcestovalá skupina ValeCZských osadníků.

zcestovalec@gmail.com
facebook.com/zcestovalec

Kormidelník festivalu: Roman Bartoň
Tel. 775 083 575.

Žádné komentáře:

Okomentovat